Leegstand als kans, lokale voedselteelt, werken met beschikbare middelen en mensen, permacultuur

Leegstand als kans, lokale voedselteelt, werken met beschikbare middelen en mensen, permacultuur

vrijdag 7 november 2014

Halloween No Budget Kas

Bloeddorstige zombies, sadistische heksen, ronddwalende geesten en levende skeletten. Ze wilden maar één ding: griezelen en spoken. Was het een nachtmerrie? Of toch niet...?

Voor de eerste keer hebben we halloween gevierd in de No Budget Kas. Dat was heel erg spannend! Niet alleen voor de kindertjes, maar ook voor ons. Zo'n eerste keer moet natuurlijk goed gaan.

Het thema was heksen en tovenaars en overal lagen er pompoenen, stonden er heksenbezems, hingen er spinnenwebben met spinnen en zweefden er spoken. Alles om er voor te zorgen dat we echt een halloween gevoel kregen. Uiteraard is er geen halloween feest denkbaar zonder Trick or Treats. Er was snoep, heerlijke pompoen- en paprikasoep, er waren broodjes knakworst, appeltaart en heerlijke halloween cakejes.

Rond 3 uur werden de eerste waaghalzen het heksen- en tovernaarshuis binnen gelaten, op weg naar een ouderwets dagje griezelen. De kinderen hadden de mogelijkheid om allerlei spelletjes te spelen, zoals heksje prik en het mummiespel. Daarnaast konden ze zich laten schminken en er waren ook veel knutsel mogelijkheden, zoals lampionnetjes en toverstokjes maken en ook je eigen heksenbezem kon gemaakt worden. Tevens konden de kinderen hun eigen pompoen uitsnijden en uithollen of naar een griezelig verhaal luisteren.

Toen het begon te schemeren begon het pas echt spannend te worden, want toen begon namelijk de spooktocht. De heks was een vies soepje aan het brouwen maar miste nog wat ingredienten en de kinderen die deelnamen aan de spooktocht konden de heks helpen door alle ingredienten te zoeken die nodig waren voor de soep. De route liep door de kas waar we langs allemaal griezelige figuren moesten om de ingredienten te verzamelen. Uiteraard moesten de kinderen daarvoor o.a. een zwarte kattenquiz doen, spookjes tellen en spreuken uitspreken. Ook zat er ander gespuis her en der verstopt om de kinderen de stuipen op het lijf te jagen. De kinderen hebben gelukkig alle ingredienten gevonden en daarmee de heks geholpen haar soep te maken, maar of het nu een lekker soepje is geworden?

We kunnen allemaal terugkijken op een zeer geslaagde dag en via deze weg willen we alle vrijwilligers, die deze dag mogelijk hebben gemaakt, nogmaals hartelijk bedanken voor al hun inspanningen.

Wellicht tot volgend jaar. Tot griezels!!!