Leegstand als kans, lokale voedselteelt, werken met beschikbare middelen en mensen, permacultuur

Leegstand als kans, lokale voedselteelt, werken met beschikbare middelen en mensen, permacultuur

vrijdag 10 oktober 2014

Stadslandbouw Symposium - Duurzame Verdienmodellen & Regionale Gebiedsontwikkeling

Op 8 oktober kwamen op uitnodiging van Drecht Stadsboer Cooperatie een aantal toonaangevende sprekers vanuit de politiek en het bedrijfsleven bij elkaar om het te hebben over stadslandbouw. Niet alleen een interessant onderwerp, maar met de Nieuwe Biesbosch en het Nieuwe Deltaplan op komst, een must voor alle stads(amateur)boeren om hier eens in te duiken.

Kernpunten: Samen denken over duurzaam werk en lokale kansen en mogelijkheden in de stadslandbouw. We (Anne, Paul, Leo, Els, Menno, Jolanda en Patrick) lieten ons inspireren door een aantal mooie cases waar we het eigenlijk al heel goed in doen. Namelijk duurzaamheid en lokale voedselteelt. Anne is gevraagd om een korte zeepkistsessie te houden over de NoBudgetKas. Zonder voorbereiding heeft ze een mooi verhaal afgeleverd. En hopelijk een duidelijke boodschap richting de politiek. Namelijk dat de NoBudgetKas zeker meerwaarde heeft voor betrokkenen en de gemeente.

Ook willen we graag complimenten geven aan de organisatie en de sponsor. Een betere manier om stadslandbouw te promoten kan je niet hebben. Geweldig gedaan.